راهنمای تنظیمات کارت شبکه اترنت در ویندوز 10

امیر ساتکین
مدرس : امیر ساتکین
دوره +Network فصل5 درس6
نام درس : راهنمای تنظیمات کارت شبکه اترنت در ویندوز 10
نام فصل : فصل 5 - پروتکل IP و مسیریابی
پیشنیاز :
معرفی این ویدیو آموزشی به دوستان

راهنمای تنظیمات کارت شبکه اترنت در ویندوز 10

معرفی برنامه Network Connections

برای تنظیمات IP در کارت شبکه ویندوز، دکمه Windows را همراه با حرف R بصورت همزمان فشار دهید تا برنامه Run اجرا شود.

شماره 1 در تصویر بالا به فراخوانی برنامه Network Connections اشاره میکند. با نوشتن ncpa.cpl در برنامه های Run و CMD ویندوز میتوانید به Network Connections دسترسی پیدا کنید.

Network Connections یکی از برنامه های Control Panel ویندوز است. برای هر کارت شبکه ای که به کامپیوتر متصل است یک Connection در این برنامه ایجاد میشود. شما میتوانید از طریق کانکشن هر کارت شبکه، تنظیمات آن را انجام دهید. برای مثال در تصویر بالا میخواهیم از طریق کانکشنی بنام Ethernet0، تنظیمات کارت شبکه اترنت کابلی را که به کامپیوتر متصل است کانفیگ کنیم.

تنظیمات IP کارت شبکه اترنت

در تصویر بالا روی کانکشن Ethernet0 دو تا کلیک کنید تا پنجره تنظیمات کارت شبکه باز شود و بعد دکمه Properties را فشار دهید.

 

چند نکته درباره تنظیم IP Address در کارت شبکه

بعد از کلیک بر روی دکمه Properties پنجره بالا باز میشود. طبق شماره یک در تصویر بالا روی TCP/IPv4 کلیک کنید تا وارد پنجره تنظیمات IP شوید.

تصویر بالا مربوط به تنظیمات کارت شبکه مورد نظرمان (Ethernet 0) است.

شماره 1 در تصویر بالا را زمانی انتخاب کنید که بخواهید کارت شبکه، تنظیمات IP را از DHCP Server دریافت کند.

شماره 2 در تصویر بالا را زمانی انتخاب کنید که میخواهید تنظیمات IP کارت شبکه را خودتان بصورت دستی انجام دهید.

شماره های 3 تا 5 در تصویر بالا به ترتیب به تنظیم آدرس IP و Subnet Mask و Default Gateway اشاره میکند. کاربرد Subnet Mask در تنظیم IP برای تشخیص آدرس IPهای دیگر شبکه (Local IP Address Range) و Broadcast IP و Network IP است.

شماره 6: این گزینه را وقتی فعال کنید که کامپیوتر قرار است آدرس DNS Server را از DHCP Server دریافت کند.

شماره 7: این گزینه را وقتی فعال کنید که خودتان میخواهید آدرس DNS Server را برای کامپیوتر تنظیم کنید. 

شماره 8: در این قسمت Preferred DNS Server را به کلاینت معرفی میکنید. منظور از Preferred DNS Server این است که کلاینت ابتدا Query خود را برای این DNS Server ارسال کند، در صورتی که پاسخی دریافت نکرد پرسش خود را  برای DNS Server بعدی بفرستد.

شماره 9: در این قسمت آدرس Alternate DNS Server را تنظیم میکنید. کلاینت ابتدا Query را برای سرور اول (Preferred DNS Server) ارسال میکند، در صورتی که پاسخی دریافت نکند Query را برای DNS Server دوم (Alternate DNS Server) میفرستد.

 

بزرگترین آدرس IP شبکه را  Broadcast IP میگوییم و زمانی استفاده میشود که کامپیوتر بخواهد یک بسته را برای تمام کامپیوترهای دیگر در شبکه ارسال کند؛ بنابراین Destination Address را در هدر بسته IP، آدرس Broadcast شبکه قرار میدهد.

Broadcast IP را نمیتوان به عنوان آدرس IP کامپیوتر برای کارت شبکه تنظیم کرد. در تصویر بالا آدرس IP که در کارت شبکه تنظیم شده است Unicast Address نیست بلکه آدرس Broadcast شبکه است؛ بنابراین انتظار میرود که ویندوز از اجرای این تنظیم جلوگیری کند.

تصویر بالا به خطای تنظیم کردن آدرس Broadcast IP روی کارت شبکه اشاره میکند. همانطور که گفتیم سیستم عامل ویندوز اجازه نمیدهد آدرس Broadcast شبکه را در تنظیمات کارت شبکه کامپیوترها به عنوان Host IP Address تعیین شود.

در تصویر بالا به جای Host IP Address از Network IP Address استفاده شده است که کوچیکترین آدرس IP شبکه است. این آدرس هم مثل آدرس Broadcast شبکه نمیتواند روی کارت شبکه کامپیوترها به عنوان Host IP Address تنظیم شود.

تصویر بالا به خطای تنظیم Network IP Address به عنوان آدرس IP کامپیوتر اشاره میکند.

 

چند نکته درباره تنظیم Subnet Mask در کارت شبکه

در تصویر بالا به Subnet Mask اشاره شده است. پروتکل IP از طریق Subnet Mask شناسه شبکه و شناسه کامپیوتر را به دست می آورد. بنابراین میتواند دیگر آدرسهای IP شبکه (Local IP) و آدرسهای IP بیرون از شبکه را (Remote IP Address) شناسایی کند. لزوم تشخیص Local IP از Remote IP برای این است که کامپیوتر بداند برای ارتباط با آدرس IP مورد نظرش، بسته را تحویل روتر شبکه بدهد یا نه.

از کاربرد Subnet Mask که بگذریم در تصویر بالا Subnet Mask را 255.255.255.255 تنظیم کرده ایم، البته که این اشتباه است زیرا Subnet Mask تنظیم شده در تصویر به صورت 32/ است که فقط به یک آدرس آی پی (Single Host IP Address) اشاره میکند؛ در صورتی که پروتکل اترنت برای یک شبکه Multi Access طراحی شده است. Multi Access Network یعنی شبکه ای که جمعیتی از کامپیوترها در آن حضور دارند، اما 32/ برای ارتباطات Point To Point (ارتباط مستقیم دو کامپیوتر با یکدیگر به صورت فیزیکی یا منطقی) استفاده میشود. در نتیجه شما نمیتوانید به کانکشن کارت شبکه اترنت، یک آدرس IP با Subnet Mask مشخص شده در تصویر بالا را معرفی کنید. در صورت تنظیم 255.255.255.255 به عنوان Subnet Mask، ارتباط کامپیوتر با شبکه LAN و WAN از دست میرود.

در تصویر بالا با Subnet Mask اشتباه مواجه هستیم. دقت کنید زمان تنظیم آدرس IP و Subnet Mask باید به موارد زیر توجه کنید:

  • نمیتوانید Subnet Mask را برای یک کارت شبکه اترنت، 255.255.255.255 تنظیم کنید.
  • نمیتوانید Subnet Mask یک کارت شبکه اترنت را 0.0.0.0 تنظیم کنید.
  • Subnet Mask را باید طوری عددگذاری کنیم که معادل آرایش باینری آن ابتدا بیتهای با مقدار عددی 1های پشت سر هم، سپس سایر بیتها با مقدار 0های پشت هم باشد. با توجه به تصویر بالا زمانی که Subnet Mask یک آدرس IP را 255.0.255.0 تنظیم میکنیم، آرایش باینری Subnet Mask را به ترتیب از سمت چپ 8 بیت با مقادیر 1، سپس 8 بیت با مقادیر 0، دوباره 8 بیت با مقادیر 1 و سر آخر 8 بیت با مقادیر 0 قرار میدهیم و این با قوانین آرایش بیتی Subnet Mask در تضاد است.

تصویر بالا اشاره به پیام ویندوز، مبنی بر غیر معتبر بودن Subnet Mask وارد شده در تنظیمات IP کارت شبکه مورد نظر دارد. همانطور که در بالا گفتیم باید Subnet Mask را طوری عددگذاری کنید که آرایش بیتی معادل باینری آن ابتدا 1های پشت سر هم و سپس 0های پشت سر هم باشد. برای مثال وقتی Subnet Mask را 255.0.255.0 تنظیم میکنید معادل آرایش باینری آن بیتهای 0 و 1 درهم و نامرتب میشود. Subnet Maskهای معتبر برای Classfull IPv4 عبارت هستند از:

  • 255.0.0.0 برای آدرسهای IP کلاس A
  • 255.255.0.0 برای آدرسهای IP کلاس B
  • 255.255.255.0 برای آدرسهای IP کلاس C 

تنظیم آدرس روتر در کارت شبکه

شماره 1 در تصویر بالا به Default Gateway یا همان آدرس روتر شبکه اشاره میکند. نکته ای که باید در هنگام تنظیم آدرس روتر در کارت شبکه به آن دقت کنید این است که آدرس IP روتر و کامپیوتر نسبت به یکدیگر Local باشند، یعنی دارای شناسه شبکه (Network ID) یکسان باشند.

برای مثال در تصویر بالا آدرس روتری که تنظیم شده است دارای Net ID 172.16.10 است. در حالی که شناسه شبکه کامپیوتر، 172.16.147 است. همانطور که مشخص است شناسه شبکه کامپیوتر با روتر یکی نیست، یعنی این دو IP نسبت به هم  Local نیستند. در این مواقع ویندوز پیام هشداری به شما میدهد مبنی بر اینکه آدرس IP کارت شبکه کامپیوتر با آدرس Gateway در یک Subnet یکسان نیست.

پیام بالا زمانی نمایش داده میشود که آدرس کامپیوتر و روتر طوری تنظیم شدند که دارای IP Subnet یکسان نیستند.

Loopback IP Address

در تنظیمات کارت شبکه، هنگام مشخص کردن IP Address به خاطر داشته باشید نمیتوانید IPهایی که با 127 شروع میشوند را به عنوان Host IP به کامپیوتر معرفی کنید. IPهایی که با 127 شروع میشوند به Loopback IP Address معروف هستند. کامپیوترها زمانی که میخواهند بسته ای را به مقصد خودشان ارسال کنند ا زآدرس Looback در فیلد Destination Address در هدر پروتکل IP استفاده میکنند. برای مثال اگر آدرس IP یک کامپیوتر 192.168.169.69 باشد و بخواهد بسته ای را از خودش برای خودش ارسال کند، Source Address را در هدر پروتکل IP برابر با 192.168.169.69 و Destination Address را 127.0.0.1 قرار میدهد. در واقع بسته هایی که مقصد آنها IPهایی است که با 127 شروع میشوند، هیچوقت از کارت شبکه کامپیوتر خارج نمیشوند.

Multicast IP Address

در تنظیمات کارت شبکه، هنگام مشخص کردن IP Address به خاطر داشته باشید نمیتوانید IPهایی را که از 224 تا 239 شروع میشوند به عنوان Host IP به کامپیوتر معرفی کنید؛ این آدرسها به Multicast IP Address معروف هستند. شما نمیتوانید آدرسهای 224 تا 239 را به عنوان Unicast IP Address  (آی پی هایی که عدد اول آنها 1 تا 223 است، البته به غیر از 127) در تنظیمات کارت شبکه کامپیوتر استفاده کنید. همانطور که در تصویر بالا مشخص است عدد اول آدرس آی پی کارت شبکه کامپیوتر را 230 تنظیم کردیم، به محض نوشتن عدد 230، ویندوز پیام هشداری نمایش داد مبنی بر اینکه نمیتوانید این عدد را استفاده کنید. در ادامه پیام، ویندوز هشدار میدهد آدرسهای مجاز برای کامپیوترها، آی پی های 1 تا 223 هستند.

3.6 5 votes
رأی دهی به مقاله
سوال های آزمون از ویدیو آموزشی و مطالب نوشته شده در صفحه طرح می شوند.
هر پاسخ درست یک امتیاز مثبت
هر پاسخ اشتباه یک امتیاز منفی
آزمون درس راهنمای تنظیمات کارت شبکه اترنت در ویندوز 10

برای دسترسی به تمرین، وارد حساب کاربری شوید.

سوال های تان را بپرسید. پشتیبان های فنی پاسخ می دهند.
خبر نامه
اطلاع از
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments
1.
عضویت در انجمن سیسکو
2.
عضویت در انجمن لینوکس
3.
عضویت در انجمن امنیت سایبری